Zelf teksten schrijven voor je bedrijf? Drama!

Zelf teksten schrijven voor je bedrijf? 

Het schrijven van de teksten voor je bedrijf doe je liefst graag zelf. Maar het is wel een ding. Want de tijd die dat kost? Je moet nadenken over onderwerpen. Voor je blogs én je social media. Nadenken over die weggever. Wat is een goede weggever dan? Hoe stel je die dan op? En al die mails daarna, hoe schrijf je die dan weer? Je breekt je brein, probeert een aantal keer iets, maar daar blijft het bij. Het enige wat je (af en toe) doet, is posten op je social media. Het blijft stoeien.

In dit blog geef ik je aan hoe je dit snel kunt gaan veranderen. Snel. En ik heb het niet over uitbesteden, alhoewel dat een oplossing kan zijn. Maar daar zit wel een prijskaartje aan. En als je dat doet, is het van groot belang dat je werkelijk goede input geeft, anders kan de tekst die door die dure tekstschrijver is geschreven, alsnog de plank misslaan.

Snel dus. Maar hoe dan?

Het allerbelangrijkste is de pen pakken. Meteen. En vanaf nu die pen gaan trainen. Elke dag. Net zoals je elke dag beweegt om in conditie te blijven. En net zoals je elke dag gaat trainen om een bepaald doel te bereiken, zoals die halve marathon. Schrijven werkt exact hetzelfde.

Wat je elke dag schrijft, hoeft niet voor anderen te zijn, zeker niet. Het is gewoon voor jezelf.
Het gaat erom dat je jezelf het dagelijks schrijven gaat aanwennen. En terwijl je elke dag schrijft, wetende dat je traint, ontwikkel je je eigen tone of voice én ontstaan er ideeën waar je over schrijven kunt.

De meest succesvolle ondernemers schrijven trouwens elke dag, wist je dat? Puur voor zichzelf. Richard Branson, wellicht ken je hem, ziet het verliezen van zijn notitieboeken in een grote brand, als zijn ergste verlies ooit. Zo belangrijk zijn zijn notitieboeken voor hem. En hij is niet de enige.

“No matter how big, small, simple or complex an idea is, get it in writing. But don’t just take notes for the sake of taking notes, go through your ideas and turn them into actionable and measurable goals. If you don’t write your ideas down, they could leave your head before you even leave the room.”

Richard Branson

 

Werk je idee meteen uit

Zodra je zo’n idee hebt, pak je het op én werk je het uit. Tot een post. Of een blog. Meteen. Met de energie die je dan hebt. Dat hoeft niet in detail, maar wel de grote lijnen, zodat je het niet kwijt gaat raken, maar er iets mee gaat doen. Dat hoort ook bij het trainen. Niet zeggen: oh, dat onthou ik wel. Kan ook straks. Nee, meteen doorpakken.
Behalve dit schrijven en doorpakken op ideeën trainen, is er nog iets van belang. Namelijk: publiceren. Je blogs, je mails, alles. Alles. Want dat is waar je het écht gaat leren. Je leert door te doen. Door te schrijven én online te zetten wat je geschreven hebt.

Door te schrijven en te publiceren, ga je pas écht leren. Je krijgt ideeën hoe je je schrijfsels kunt verbeteren, je leert wat anderen leuk vinden, of juist niet. Ook dat is onderdeel van het trainen dus. Door die pen elke dag te pakken en te trainen, door elke dag te schrijven en iets te publiceren, word je alleen maar beter.

En weet ook dit: de andere kant, jouw lezers en volgers, weten dat jij schrijft voor ze. Dat je steeds iets nieuws publiceert, dat mogelijk interessant kan zijn. Zij blijven aangehaakt bij jou. En jij bouwt al schrijvend de relatie op met hen.

Kom in actie: schrijf!

Dus kom in actie. Nu. Direct Pak elke dag in ieder geval een half uur voor jezelf om die pen te trainen. Begin puur met het leegschrijven van je hoofd. Dat is je start.
Vind je dat lastig? Dan heb ik gratis e-book voor jou met 23 schrijfideeën.
Vraag het hier aan.

Kies elke dag een idee uit waar je over gaat schrijven. Gebruik ze als onderwerp voor je blog als je wil. Helemaal goed.
Laat je door mijn e-book ‘aan’ zetten en train die pen, train die hand.
Ik lees heel graag van jou.

Lieve groet,
Marianne

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis e-book om je creativiteit te boosten

gratis e-book marianne canters schrijfcoach blogexpert

Categorieën

Delen met:

Elke dag een blog

Elke dag een blog

De uitdaging: elke dag een blog Elke dag een blog schrijven en publiceren. Zou het kunnen? Bij alles wat ik heb lopen binnen mijn bedrijf? Het zou mooi zijn. Ik daag mezelf uit. Elke dag een blog. Behalve in het weekend. Of wel, maar dan alleen als ik er zin in heb....

Elke week (schrijf)inzichten en (ondernemers)inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor Mariannes Mail

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Adres

Waleweinlaan 4
5665 CK Geldrop

Contact

Mobiel: 06-42515104
marianne@tekstgericht.nl

Jouw privacy is goed geregeld: 

Privacybeleid

 

Voor meer inspiratie volg je mij op: